Секретар Синоду єпископів УГКЦ закликав міжнародну спільноту робити рішучі кроки для відновлення миру в Україні
  • Птн, 18/07/2014 - 15:02

18 липня Секретар Синоду єпископів УГКЦ владика Богдан (Дзюрах) помолився перед Посольством Нідерландів в Києві за упокій загиблих у збитому терористами Боїнгу 777.

В коментарі присутнім ЗМІ владика Богдан сказав, що прийшов, щоб запевнити співчуття і молитовну близькість родинам загиблих. «Немає чужого горя, − підкреслив єпископ в одному з коментарів, − кожне горе, де б воно не траплялося, є спільним горем нас усіх, і це спонукає нас до солідарності і молитви за страждаючих».

Водночас, цей злочин, на думку Секретаря Синоду єпископів УГКЦ, вкотре показує, що агресія проти України несе загрозу не лише безпосередньо українській державності та українському народові, − вона загрожує миру і безпеці у цілому світі.

В коментарі нідерландському телебаченню владика Богдан висловив думку, що, якби раніше не було допущено ескалації агресії проти України в східних регіонах, напевно не дійшло б до цього жахливого вчорашнього злочину терористів проти мирних людей різних національностей.

Тому владика ще раз закликав міжнародну спільноту зробити все можливе, щоб якнайшвидше відновити мир в Україні, бо «кожен день військової агресії несе зі собою нові невинні жертви».