Експерт ООН про сучасне "агресивне нерозуміння" релігії
  • Втр, 22/10/2013 - 09:32

Спеціальний доповідач ООН з питань свободи релігії та переконань, професор Хайнер Білефельдт висловив занепокоєння все більш зневажливим ставленням до релігії в багатьох частинах Західної Європи.

В інтерв'ю німецькому католицькому агентству "KNA" представник міжнародної організації говорив про "агресивне нерозуміння справ релігійних спільнот і релігії в цілому". Це дуже "проблематичний клімат", проти якого потрібно виступати публічно, сказав Білефельдт.

За словами експерта ООН, факт, що "релігія для багатьох людей є питанням екзистенціальним", зустрічає все менше розуміння, а це в свою чергу послаблює відчуття важливості релігійної свободи."Той, хто розглядає релігію лише як кіч, або реакційну говорильню, руйнує соціальну базу релігійної свободи",- сказав Білефельдт.

На основі спостережень у деяких великих секторах суспільства можна припустити, що "релігійна свобода є своєрідним законом, що не вписується в наш час, що дає привілеї консервативним і, можливо, реакційним інтересам і створює паралельне суспільство. "Це основоположне право все частіше розглядається як привілей, який зараз деякі хотіли б забрати",- сказав експерт ООН.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va