Експерти критикують рішення Європарламенту щодо «права на аборт»: Жінки заслуговують на краще
  • Чтв, 07/07/2022 - 13:51

Юридичні експерти назвали «неточним і обманливим» запропоноване рішення Європейського Парламенту включити «право на аборт» до Хартії основних прав Європейського Союзу.

Законодавчий орган має голосувати щодо цієї резолюції під назвою «Щодо рішення Верховного Суду США скасувати права на аборт у Сполучених Штатах та потреби обороняти права на аборт і здоров’я жінок в ЄС» сьогодні, 7 липня після обіду.

«Кожен уряд має суверенне право захищати найбільш уразливих у своїй країні – тих, хто перебуває ще в лоні матері», - зазначила Адіна Портару із «ADF International» в Брюсселі 6 липня.

«Жінки заслуговують кращого, ніж аборт», - продовжила вона. – «Європа, яка дійсно віддана правам людини, поважає і захищає обидва життя під час вагітності – підтримуючи і матір, і дитину».

Після оголошення вироку у справі «Доббса» Верховного Суду США, 4 липня Європарламент обговорив нову резолюцію, яка пропонує додати «право на аборт» до «Статті 7а» переліку 50 основних прав Європейської хартії основних прав людини в Європейському Союзі. Воно мало б продовжувати Статтю 7: «повага до особистого і сімейного життя».

П. Портару наголошує, що пропонована зміна є неточною і оманливою. Не існує «права» на аборт – навпаки, Стаття 2 Хартії основних прав ЄС стверджує право на життя для усіх, пише CNA.