Експерти передбачають зростання переслідування християн у світі 2014 року
  • Чтв, 30/01/2014 - 17:28

Ймовірно, 2014 рік характеризуватиметься рекордними рівнями релігійних переслідувань в усьому світі, вважають міжнародні експерти, особливо щодо християн.

«Я думаю, якщо цього року не буде спостерігатися різка зміна поточної тенденції, то, в будь-якому випадку, ситуація погіршиться», – стверджує Ісаак Сікс з Міжнародного християнського концерну – групи, що базується у Вашингтоні та стежить за правовою ситуацією щодо християнських спільнот у різних країнах.

«Упродовж останнього 10-річчя ми спостерігаємо зростання переслідувань у країнах, де зростає вплив радикального ісламу. Переслідують не тільки християн, а й представників інших релігійних меншин, а також деякі групи мусульман», – заявив Сікс.

Пол Естебрукс з канадського відділення «Відкритих дверей» також бачить збільшення релігійних переслідувань як наслідок поширення ісламізму. «У 2013 році становище християн суттєво погіршилося в таких країнах як Пакистан, Афганістан, Сомалі. Ми не бачимо причини для поліпшення ситуації цього року», – заявив Естебрукс.
Нещодавно велике дослідження «Pew Research» встановило також, що ворожість щодо релігії досягла шестирічного максимуму в усьому світі 2012 року, зазначивши, що «різке зростання було зафіксовано на Близькому Сході та в Північній Африці» в результаті наслідків так званої «арабської весни».

«Найбільша проблема на Заході, можливо, та, що ми думаємо, що живемо в пострелігійному суспільстві. Ми недооцінюємо наскільки важлива віра в спільнотах по всьому світу і ми в реальності не ставимо пріоритетом релігійну свободу і захист релігійних меншин», – вважає Ісаак Сікс.

Виконавчий директор «Відкритих дверей» Канади Пол Джонсон каже, що ворожість щодо релігійних меншин «підстьобується» у ЗМІ й існує при мовчанні уряду. Хоча є надія, що світ незабаром буде більше уваги приділяти цьому питанню, вважає експерт.

За матеріалами: sedmitza.ru