Екуменічна молитва за єдність християн
  • Втр, 01/10/2013 - 12:17

Шостий Екуменічний соціальний тиждень (ЕСТ) стартує 1 жовтня і, як зазвичай, буде відкритий екуменічною молитвою за єдність християн. Служіння розпочнеться о 13:00 у храмі Святого архистратига Михаїла, що знаходиться на вул. В. Винниченка, 22 у Львові.

Цього року спільно служитимуть: Архиєпископ Томас Едвард Галліксон, Апостольський нунцій в Україні, владика Венедикт (Алексійчук), Єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ, владика Димитрій (Рудюк), Митрополит Львівський і Сокальський УПЦ КП. Громаду Вірменської Апостольської Церкви представлятиме диякон Армен Гакоб’ян. Запрошені інші представники Церков Львова і християнських організацій.

Під час екуменічної молитви учасники VI ЕСТ розважатимуть над Євангелієм від Луки про зцілення десятьох прокажених, щоб показати, що Христос є Той, хто руйнує бар’єри між нами.

Відтак у сесійній залі Львівської обласної ради о 14.00 год відбудеться відкриття VI Екуменічного соціального тижня «Відмінності та повага».

На пленарному засіданні учасники матимуть можливість послухати виступи цікавих спікерів. Зокрема, Апостольський нунцій в Україні виступить з доповіддю «Повага до легітимних відмінностей: Католицька програма дій». Ерхард Бусек, віце-канцлер Австрії (1991–1995), розкриє тему «Де Ужгород?». Радник з питань культури та співробітництва Посольства Франції в Україні Ерік Тосаті розповість про культуру як запоруку поваги різноманітності. Д-р Елені Касселурі-Гацівассіліаді, лектор Грецького відкритого університету, представить доповідь «Повага до гендерної відмінності: сьогодні мета чи утопія християнських Церков?». Директор Центру європейських гуманітарних досліджень Національного університету «Києво-Могилянська академія» Костянтин Сігов розкриє тему «Відмінності та “смисл  в ланцюгу смислів”». Також учасники зможуть послухати виступи Вольфа Дітріха Хайма, Посла Австрії в Україні, о. д-ра Івана Дацька, президента Інституту екуменічних студій Українського католицького університету, та Василя Костицького, голови Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі.

Довідка:

Екуменічний соціальний тиждень (ЕСТ) – всеукраїнський суспільний Форум, який прагне об’єднати ресурси громади, влади, соціальних організацій, Церков, ЗМІ та освітян навколо вирішення актуальних проблем суспільства, базуючись на загальнолюдських цінностях та соціальній доктрині Церкви, тим самим стимулюючи екуменічний діалог у соціальній сфері.

 

Організатори VI Екуменічного соціального тижня

Джерело: http://news.ugcc.org.ua