Екуменічна зустріч в Боссе заради примирення двох Корей
  • Чтв, 26/06/2014 - 11:31

Шукати нові шляхи у справі примирення і миру на Корейському півострові: з такою метою представники Церков з тридцяти чотирьох країн зустрілися в екуменічному інституті Боссе, недалеко від Женеви, в Швейцарії. Учасники конференції висловили готовність обмінюватися делегаціями і проводити зустрічі між церковними громадами, запрошуючи молодь з усього світу, а також сприяти щорічному Дню молитви за мир на Корейському півострові. Лідери Церков вирішили проводити щорічні екуменічні конференції та консультації за участю християн з обох корейських держав з нагоди цього Дня молитви.

Зустріч в Боссе відбулася за підтримки Всесвітньої ради Церков (WCC), Християнської федерації Північної Кореї (KCF) та Національної ради Церков Південної Кореї (NCCK). Це було чудовим продовженням діалогу, розпочатого між Церквами обох країн 1984 року і підтвердженого в декларації Десятої Генеральної асамблеї в Пусані, що проходила восени 2013 року в Південній Кореї. З цієї нагоди учасники зустрічі одноголосно закликали до наступу «нової ери екуменічного зобов'язання» в пошуках миру і примирення на Корейському півострові.

Генеральний секретар Всесвітньої ради Церков преподобний Олаф Фюксе Твейт зазначив, що «трагедія поділу на Корейському півострові вимагає братерства, а також людських та духовних змін. Зустріч в Боссе показала, що спілкування Церков в змозі внести в цю справу свій внесок. Ми готові слідувати рішенням Асамблеї в Пусані, щоб працювати спільно в ім'я миру і примирення».

Зустріч представників Церков в Швейцарії організували з нагоди тридцятої річниці першої конференції, що пройшла в японському місті Тодзансо. У програмі зустрічі були богослужіння, доповіді та дискусії з різних питань, пов'язаних з поділом двох країн і розколом між Церквами, відбувалися також спільні євхаристійні богослужіння.

За словами президента Християнської федерації Північної Кореї, «ця зустріч братів і сестер з Церков різних народів була виявом гарячого бажання і готовності активно сприяти миру і возз'єднанню на Корейському півострові. Господь завжди з нами, і Він веде нас шляхами справедливості і миру, тому справа екуменізму, безсумнівно, перебуває під особливим покровом Божої благодаті».