Екзарх Донецький відвідав Львівську, Івано-Франківську та Дрогобицьку духовні семінарії УГКЦ
  • Пон, 27/03/2017 - 11:37

21-23 березня владика Степан, Екзарх Донецький УГКЦ, та о. Тарас Буричко, координатор місійного служіння в Донецькому екзархаті, відвідали Львівську, Івано-Франківську та Дрогобицьку духовні семінарії УГКЦ.

Так, 21 березня, у Львівській духовній семінарії Святого Духа гості зі Сходу взяли участь у вечорі пам’яті о. Ісидора Дольницького. Як відомо, о. Ісидор був не лише засновником семінарійної спільноти Братства "Введення в храм Пресвятої Богородиці", але також її багаторічним духівником, творцем "Типика" та видатним літургістом. Під час заходу владика Степан наголосив, що обов'язком кожної людини є залишити добрий слід в історії свого народу та рідної землі. Також владика детально розповів про жертовне служіння священиків на теренах Донецького екзархату. За допомогою презентації семінаристи мали гарну нагоду побачити становлення греко-католицьких парафій на Сході України.

Наступного дня, 22 березня, владика Степан та о. Тарас  завітали до Івано-Франківської духовної семінарії імені священомученика Йосафата. Тут єпископ також розповів семінаристам про історію та етапи формування Донецького екзархату. «Важливо не боятися Божого поклику, а, особливо, якщо Господь кличе до служіння на Сході України», - наголосив він. Також, описуючи ситуацію в парафіях екзархату, владика Степан зауважив, що тамтешні люди - спраглі Божого Слова, уваги та розради: «Люди мають багато проблем, тому вони приходять до дому, де їх чекають. Тож, щоби розвивати нашу Церкву там, ми повинні бути разом з людьми». Пізніше до братів-семінаристів звернувся о. Тарас, який розповів про свій досвід служіння на Сході України, а також про досвід формування парафії.

 

23 березня гості із Донецького екзархату відвідали Дрогобицьку духовну семінарію блаженних священомучеників Северина, Якима та Віталія. Тут владика Степан також увів в екскурс історії становлення Донецького екзархату вихованців семінарії. Далі владика Степан передав слово о. Тарасу Буричку, зусиллями якого за неповний рік був побудований храм Верховних апостолів Петра і Павла в м. Токмак. Гості з Донбасу відзначали, що перспектива розвитку УГКЦ на Сході є велика, але, за їх словами, для цього бракує священнослужителів.

Прес-служба Донецького екзархату за матеріалами http://dds.edu.ua/,  http://www.ifds.org.ua/, https://www.lds.lviv.ua/