Екзарх Харківський очолив Архиєрейську Літургію в Покотилівському Святопокровському монастирі
  • Срд, 24/12/2014 - 12:26

У празник Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії Владика Василій (Тучапець), Екзарх Харківський, очолив Архиєрейську  Літургію в Покотилівському Святопокровському монастирі оо Василіян на Харківщині. Роздумами про наполегливість у вірі розпочав Владика своє звернення до вірних і на прикладі батьків Матері Божої Йоакима і Анни  показав, як недосяжне бажання стає реальністю, бо Господь завжди звертає свою увагу на якість віри, на наполегливе до Нього прохання. Також Владика Василій заохотив ніколи не зневірюватися, не опускати руки і не падати у відчай перед різного роду життєвими проблемами. «Ми, християни, ніколи не залишаємося наодинці, з нами Бог», – підкреслив Архиєрей.

Опісля Святої Літургії, всі присутні отримали від Владики благословення та спільно помолилися подячний Молебень до Матері Божої.

На завершення,  настоятель монастиря,  ієромонах  Йосиф Щур, подякував Владиці Василію за молитву та запросив усіх на подячну Архиєрейську Літургію, яка служитиметься 31 грудня о 18.00. Тоді ж буде освячено нову запрестольну ікону Покрови Матері Божої, ікону на іконостасі та два бічних престоли – Матері Божій Улашківській та Св. Пантелеймону-цілителю.