Екзарх Харківський очолив молитовні богослужіння у Покотилівському монастирі
  • Нед, 29/03/2015 - 13:19

Кожної останньої п’ятниці місяця до нашого монастиря в Покотилівці на вечірні Богослужіння сходяться чисельні вірні. У кожного своя доля, пережиття, і своя історія пошуку Бога, часто такий пошук проходив через тернисту дорогу, наповнену болем, розчаруванням і смутком. Але хто стукає, шукає, тому завжди відкриють, а хто стукає сильно і наполегливо, тому відкривають швидше. Так і є, так-то Бог відповідає на голос свого улюбленого творіння-людини.

Сьогодні 27 березня, п’ятниця, і близько вечора Храм, як і завжди, швидко наповнився вірними, кожен поспішав на молитву Святої Години, яка уже два роки служиться у нашому монастирі, та стала для кожного своєрідним голосом до Бога. Ми ніколи і не могли подумати, що таке нововведення молитовне, яке не дуже відповідає ментальності Сходу, приживеться в серцях людей.

Молитовний вечір розпочався Хресною дорогою, яку провела с. Світлана Воронцова, а опісля був продовжений Літургією Напередосвячених дарів, яку очолив Екзарх Харківський Владика Кир Василій (Тучапець), ЧСВВ, у співслужінні з настоятелем монастиря ієрм. Йосифом Щуром, ЧСВВ, а закінчився вечір Святою Годиною та благальною піснею, якою всі просили Бога про мир, злагоду і спокій в Україні. Після всього, Владика сказав дуже гарні слова: «Як я сьогодні у Вас відпочив, так тихо тут, спокійно, чисто і відчувається особлива благодать Христа…»

Ми нерідко втомлюємося, ця суєта поглинає нас, та саме цей час посту, який, на жаль, так швидко минає, несе в собі місце спочинку душі. Знайдімо кожен час для неї, прийдімо до Христа та просто відпочиньмо, наберімося сил, Бог чекає всіх, і має щось особливе для кожного, не барімося…