Екзарх Харківський відвідав греко-католицьку парафію, яка знаходиться неподалік українсько-російського кордону
  • Втр, 10/05/2016 - 14:47

У Світлий вівторок Владика Василій (Тучапець) відвідав парафію Покрову Пресвятої  Богородиці смт Вільча Вовчанського району Харківської області. Дана парафія є найбільш східною у Харківському екзархаті, адже знаходиться за кілька кілометрів від українсько-російського кордону. Архиєрея вітав адміністратор храму о. Сергій Коваль. Разом з Владикою до Вільча завітали сестри Згромадження св. Йосифа з харківського монастиря: с. Григорія Костів та с. Неоніла Варениця; а також семінаристи: бр. Олег (Київська Трьохсвятительська Духовна Семінарія) та бр. Андрій (Дрогобицька Духовна Семінарія).

З нагоди свята у храмі було відслужено Утреню, а відтак – Архиєрейську Літургію. У своїй проповіді Владика Василій застановився над подіями Світлого тижня, торкнувшись також питань сучасного життя українського народу. Проповідник говорив про труднощі, які ми долаємо з Божою допомогою. Жителі Вільча особливо це відчувають, оскільки тут проживає найбільша в Україні громада переселенців з Чорнобильської зони, а тепер – є особи, які переїхали сюди із зони АТО.

Після богослужіння Архиєрей освятив переносний розкладний престіл, який буде використовуватися в особливих обставинах: таборах, виїзних реколекціях, проектах «Карітасу-Харків».

Перебуваючи з візитом у парафії, Владика Василій завітав також у Центр матері і дитини, в якому проживають одинокі матері-переселенці з маленькими дітьми. Екзарх Харківський поспілкувався з ними, залишив пасхальні подарунки, уділивши Архиєрейське благословення. На завершення поїздки Владика відвідав українсько-російський кордон.