Екзорцисти ділились досвідом
  • Нед, 24/03/2013 - 20:48

Про досвід і труднощі, повязані із служінням екзорциста, а також молитву в наміренні за поневолених осіб розмовляли священики-екзорцисти з Плоцької Єпархії в Польщі під час циклічної зустрічі з місцевим єпископом Пьотром Ліберою.

Єпископ Лібера зазначив, що вибір Папи Франциска зробив Великий Піст 2013 року значним для історії, бо вибір нового Папи супроводжувала надія «віднови Церкви та її внутрішнього очищення».

Під час зустрічі обговорювалось питання діяльності так званої Всесвітньої Спільноти Християнської Медитації в Польщі. Зауважено, що документи Конгрегації науки віри негативно оцінюють спроби поєднання християнської медитації з буддійською. Запропоновано наразі утримуватись від залучення у діяльність згаданої спільноти, доки її не дослідять відповідні компетентні органи єпископату.

Обговорювалось також питання про те, як теологічно пояснити вірним ситуацію, коли хтось ходить до церкви і приймає Таїнства, а одночасно є поневоленою дияволом особою. До того ж наголошено, що треба відрізняти одержимість від зовнішніх атак.

Сьогодні в цій єпархії є дев’ять діючих екзорцистів, діють спільноти заступницької молитви та інші душпастирські інціативи для жертв диявольського поневолення.   

За матеріалами: wiara.pl