Екзорцисти про небезпеку відьомського шабашу проти Трампа
  • Срд, 01/03/2017 - 15:32

Відьми США оголосили про те, що щомісяця кидатимуть закликання проти президента Трампа. Католицькі священики-екзорцисти спеціально для National Catholic Register прокоментували цю ситуацію.

Офіційний екзорцист Архиєпархії Індіанаполіс о. Вінсент Ламперт зауважує, що відьомські закликання є дієвими, хоча їхня сила і не походить від Бога. Отець Лампер також застерігає вірних від участі у ритуалах закликань, оскільки, як він твердить, не варто думати, що диявола можна використати, навпаки, коли людина вдається до допомоги злих сил, диявол починає таку людину використовувати для власних цілей. Отець Ламперт також зазначає, що Біблія засуджує такі практики як огидні Богу.

Отець Ламперт каже, що ті, хто кидають відьомські закликання, матимуть в кінцевому результаті втрату контролю над ситуацією та глибоке поневолення дияволом. 

Як зазначив о. Джон Ессефф, офіційний екзорцист Скрентонської єпархії (Пенсильванія), який уже впродовж 40 років вершить служіння екзорциста, на сучасному етапі історії диявол уже не боїться демонструвати себе людству. На думку о. Ессеффа, відьомські закликання проти Трампа не спрямовані настільки саме проти нього, а це – боротьба проти Ісуса. Саме тому він закликає християн молитися за американського президента, оскільки йдеться не про політику, а про релігію. Це – тільки частина боротьби диявола проти шлюбу та сім’ї.

На думку ще одного екзоциста, о. Патріка, який окрім служіння екзорциста вершить також служіння парафіяльного священника, тому National Catholic Register не подає його справжнього імені, дії американських відьом вказують на те, що сторона зла виступила в боротьбу проти Трампа.

На думку екзорциста, Трамп розуміє різницю між добром і злом та зробив правильний вибір. Тому, християни мали би молитися за нього, оскільки цілком можливо, що, на думку екзорциста, прихід Трампа в Білий Дім – це відповідь на молитви.