Екзорцисти: випадки з кіно інколи відбуваються в реальному житті, однак рідко
  • Срд, 18/04/2018 - 15:10

Хоча в Голлівуді люблять зображати у фільмах якомога драматичніші форми екзорцизму, священики, котрі стикаються з випадками поневолення на щодень, зазначають, що насправді такі складні випадки у реальному житті трапляються рідко.

Зараз у Римі триває 13-та щорічна конференція «Екзорцизм та молитва визволення», на яку з’їхались екзорцисти з усього світу. Один із них, о. Луїс Рамірез, розповідає: «Те, що ми бачимо у фільмах, це дуже рідкісні випадки». «Не варто вважати, що кожен екзорцизм завершується таким чином, як це нам показують в кіно. Звичайно, що трапляються складні випадки, в яких особа перебуває під особливим впливом, однак це далеко не буденність».

За його словами, перед тим як провести обряд екзорцизму, священик повинен здійснити процес розрізнення, щоб визначити чи ця особа дійсно потребує допомоги священика, а не лікаря. Таке непорозуміння часто виникає тоді, коли після медичного втручання особа не відчуває покращення.

Ще один священик, Хосе Енріке Оярзун, зазначив, що демонічний вплив є «завжди актуальною реалією», незважаючи на те, що медія часто викривлено показують те, у що вірить Церква, «змішуючи реальність із фікцією, ставлячи перед глядачами великий знак запитання», та створюючи враження, що диявол є всього лиш героєм кіно.

Священик водночас наголошує, цитуючи французького поета ХІХ ст. Шарля Бодлера: «Найкращий трюк диявола – переконати людину в тому, що він не існує».

Він також нагадав про те, що впродовж останніх двох століть Папи римські «не залишали місця для сумнівів» щодо існування диявола. «Він присутній вже на перших сторінках Святого Письма, яке завершується Божою перемогою над злом», цитує слова Папи Франциска о. Оярзун.

За матеріалами cruxnow.com