«Ера дурнів» як заклик до екологічного навернення
  • Чтв, 16/05/2013 - 11:26

15 травня 2013 року в конференційному залі Івано-Франківської теологічної академії відбулась демонстрація фільму «Ера дурнів», який висвітлює актуальні катастрофічні наслідки кліматичних змін, а також потенційні екологічні загрози для життя людства.

 

«Основне послання стрічки полягає в тому, що сьогодні, здебільшого, люди живуть так, ніби позбавлені здорового глузду і системно знищують своїм способом життя та споживання самі передумови свого існування – свій дім, свою планету», – зазначив перед переглядом д-р Володимир Шеремета, керівник Бюро з питань екології УГКЦ. «Щоб не справдились жахаючі прогнози науковців щодо майбутнього Землі і всього людства, необхідним є своєрідне екологічне навернення кожної людини, і особлива роль в цьому процесі належить майбутнім душпастирям», – додав він.

 

Перегляд фільму був присвячений Міжнародному дню клімату, який відмічається 15 травня світовою спільнотою з метою вказати на необхідність захисту клімату як спільного блага людства, і то як нинішніх, так і майбутніх поколінь. Адже клімат, погода та природні катаклізми суттєво впливають на продовольчу та майнову безпеку, на водні та лісові ресурси, сільське господарство, здоров’я та життя, а також відпочинок та збалансований розвиток усіх держав та народів.

 

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології