Еритрейський християнин розповів про 13 років, проведених у в'язниці за віру
  • Пон, 22/01/2018 - 12:49

Еритрейський християнин розповів про 13 років страждань у в'язниці, яким він піддався через свою віру, включаючи те, що йому довелося протягом декількох місяців перебувати в замкнутій камері, де він не міг навіть витягнутися в повний зріст. Незважаючи на все пережите, він жодного разу не зрікся своєї віри.

В організації World Watch Monitor відзначили, що Шіден прийшов до віри в пізньому підлітковому віці, незважаючи на вороже ставлення країни до євангельських християн, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com з посиланням на CNLNews і The Christian Post.

Він розпочав військову службу у віці 22 років, і був спійманий під час таємного богослужіння з іншими християнами. Звідти він був переміщений в табори, де йому доводилося страждати в суворих антисанітарних умовах, а гвардійці знущалися над ним і закликали його відмовитися від віри.

Він відповів їм: «Я не відречуся від віри, тому що я вірю в це, і я живу тим, у що вірю. Я служив цій країні чесно під час моєї військової служби. Коли ви відправили мене на роботу в поле, я робив це, не скаржачись. Мої релігійні переконання - це моє особисте, і ви повинні це поважати. Але якщо ви цього не зробите, я готовий заплатити ціну».

Пізніше тюремні чиновники знову запитали його, чи вірить він в Ісуса чи ні. Він знову не зрікся своєї віри і сказав чиновникам, що готовий заплатити за наслідки, і змирився з тим, що його переведуть в загальну тюрму в Барента, де він проведе наступні 10 років свого життя.

«Його часто залишали в дуже маленькій одиночній камері, де він не міг простягнути руки або навіть встати на ноги протягом шести місяців», - говорилося в доповіді.

З виходом на свободу, труднощі не закінчилися в його житті. Через молодість, проведену за гратами, Шіден втратив можливість отримати освіту і тепер йому складно з працевлаштуванням.