EWTN очікує рішення суду у справі контрацептивної політики США
  • Птн, 26/02/2016 - 14:13

"Ми розчаровані у відмові суду, щоб захистити нашу свободу віросповідання", - сказав голова і головний виконавчий директор EWTN Майкл Варшав (Michael Warsaw).
"Ми просто хочемо продовжувати практикувати ту ж віру, яку ми проповідуємо в світі кожен день", - сказав він  18 лютого у заяві. "Ми сильні і сподіваємося, що, в разі необхідності, Верховний суд виправить цю критичну помилку".

EWTN Глобальну католицьку мережу заснувала матір Анжеліка, францисканська черниця. Її мета полягає у розповсюдженні католицької віри по всьому світу. Віщання сягає більше 250 мільйонів будинків у 144 різних країнах; це найбільша релігійна мережа засобів масової інформації в світі, і є однією із сотень організацій, готових кинути виклик політиці Департаменту охорони здоров'я та соціальних служб США.

Ця політика вимагає, щоб роботодавці пропонували плани медичного страхування, що охоплюють контрацепцію, стерилізацію та деякі ліки, які можуть викликати аборти на ранніх термінах.

Роботодавці, які не дотримуються цього рішення, стикаються із відчутними штрафами. Багато католицьких і не католицьких організацій подали позови проти такої політики, кажучи, що це порушує свободу віросповідання і змушує їх діяти проти їх релігійних і моральних переконань.

У своєму рішенні Федеральний суд вказав: "Ми приймаємо щиру віру позивачів, яких ця послуга ставить перед вибором між дотриманням своїх релігійних переконань і загрозою значних штрафів. Проте ми робимо висновок, що послуга не накладає ніяких істотних тягарів". На думку багатьох, більшість вироків "зневажає щиро проведені релігійні заперечення EWTN", і загрожує основним законам релігійної свободи. Безпосередньо після винесення своєї постанови, суд зауважив про свої наміри очікувати вироку Верховного суду про федеральну політику контрацепції - в кінці цього року. Це захищає EWTN від накопичення штрафів в очікуванні рішення Верховного суду.

Лорі Віндам (Windham), старший юрисконсульт Фонду Бекета за релігійну свободу і провідний юрист у справі, заявив, що рішення Федерального суду "є неправильним".

"Замість того, щоби змінити впроваджування цих препаратів і пристроїв, наш уряд хоче покарати EWTN, які практикують свою віру", сказала вона. "Це рішення ще не кінець. Неконституційна політика Уряду програвала неодноразово у Верховному суді, і ми вважаємо, що знову програє".

6 листопада 2015 року Верховний суд США погодився розглянути кілька додаткових правових поправок до ”контрацептивного закону”, в тому числі таких позивачів, як єпископ Девід А. Зубик з Піттсбурга і Малих Сестер Бідних. За недотримання закону EWTN повідомило, що це може загрожувати штрафом у розмірі $ 35 000 в день, близько 12,7 млн ​​$ на рік. Його консультант у суді, або "друг суду", коротко підсумвав, що Уряд має намір обвинуватити EWTN у "пособництві порушенням". У 2014 році Верховний суд США виніс рішення на користь Hobby Lobby, закритої приватної компанії, християнські власники якої заперечували частині “контрацептивного закону”. Його рішення про некомерційні виклики такого закону очікують цього літа.