Фахівці намагаються реконструювати обличчя святого Антонія
  • Суб, 14/06/2014 - 21:14

Університет при музеї антропології св. Антонія з Падуї разом з командою міжнародних судово-медичних дослідників спробували реконструювати обличчя св.Антонія, використовуючи лише цифрову копію його черепа.

За допомогою найновіших 3D-технологій дослідники працювали над обличчям святого, яке, на їхню думку, є «одне з найбільш правдоподібних реконструкцій облич св.Антонія».

Тривимірне зображення обличчя святого представив археолог Лука Бессі 10 червня на конгресі в Падуї разом з директором дослідницького Центру Св. Антонія монахом-францисканцем Лучаном Бертацом, котрий надав усі необхідні матеріали тієї епохи.

Фахівець з 3D-дизайну Цицерон Моралес з університету Св.Павла, відомий своїми роботами в галузі реконструкції облич теж взяв участь у цій презентації.

Бразильський експерт мусив відновити обличчя святого знаючи лише, що череп належав 36-літньому чоловіку.

«На кожному етапі я запитував себе, хто був цей чоловік? Коли я дізнався, то був такий вражений, що аж  втратив дар мови. Хоч я і не релігійна людина, все одно відчував величезну відповідальність. Мільйони людей по всьому світі побачать обличчя свого святого!», — сказав Моралес.

Обличчя св.Антонія представлять публіці з 12 по 22 червня в базиліці святого в Падуї, де також вшановують його реліквії.

Святий Антоній народився 15 серня 1195 року, в 1210 приєднався до Августинського ордену, але через 10 років залишив його й став францисканцем. Він узяв участь в генеральних зборах ордену в Ассизі в 1221 році й особисто зустрічався з Св.Франциском.

Помер у монастирі Арцелла в Падуї (Італія) 13 червня 1231 року.

Його вважають другим святим в історії канонізації, який був зарахований до лику святих всього рік після своєї смерті в травні 1232 року.

У 1946 році Папа Пій ХІІ проголосив його Вчителем Церкви.