Фатіма: Офіційні портрети святих Франсіска та Жасінти
  • Суб, 13/05/2017 - 09:23

Під час канонізації Франсіска та Жасінти фасад базиліки Матері Божої Вервиці будуть прикрашати офіційні портрети фатімських пастушків, які залишаться там до 13 жовтня, сторіччя останнього дня появ Пресвятої Богородиці.

Автором портретів є 43-річна художниця Сілвія Патрісіо. Зразком для портретів юних святих послужив чорно-білий фотознімок з 1917 року. Художниця провела етнографічне дослідження, щоб змалювати в кольорах їхній одяг. Портрети  – 11 метрів заввишки та 3 метри завширшки – були адаптовані дизайнером Інес до Кармо.

Сестра Анжела Коельо, Постулятор канонізаційного процесу, підкреслила, що ці портрети виявляють їхнє особливе ставлення до Бога: Жасінта і Франсіско зображені з вервицею та засвіченим свічником в руках. Ареоли, які оточують голови юних святих, є відмінними: на ареолі Франсіска бачимо зображення фатімського Ангела та Євхаристійні символи, а Жасінти – зображення Папи та Пречистої Діви у символі Її Непорочного Серця.

Художниця Сілвія Патрісіо розповіла про велику відповідальність, яку вона відчувала, та прагнення передати особистість кожного з них.