Фатіма: посвячення Найсвятішому Серцю Ісуса та Непорочному Серцю Марії
  • Птн, 27/03/2020 - 12:13

Понад 20 країн приєднались до посвячення Португалії та Іспанії, яке в санктуарії Пресвятої Богородиці у Фатімі здійснив кардинал Антоніу Марту, благаючи в Господа закінчення пандемії коронавірусу.

В урочистість Благовіщення Господнього, що за григоріянським календарем відзначалась у середу 25 березня 2020 р., єпископ Лейрії-Фатіми (Португалія), кардинал Антоніу Марту, біля статуї Фатімської Богородиці, що зберігається в каплиці на місці об'явлень Богоматері в 1917 році, здійснив акт посвяти Португалії та Іспанії, разом з їхніми островами, Найсвятішому Серцю Ісуса та Непорочному Серцю Марії, благаючи в Господа захисту, опіки та закінчення пандемії коронавірусу в усьому світі. Акт посвяти проведено після проказування вервиці о 18:30 місцевого часу.

«В цей особливий час страждань, допоможи Своїй Церкві, Господи, надихни провідників народів, почуй убогих і терплячих, підійми смиренних і пригноблених, зціли недужих і грішників, підведи зневірених і пригнічених, звільни в’язнів і полонених, визволи нас від пандемії, яка на полонила», – звернувся з молитовним благанням кардинал Антоніу Марту, звертаючись також до Пресвятого Серця Христа, «лікаря душ», молячись про найуразливіших – дітей і похилих віком – за медичний персонал та волонтерів. Він молитовно звернувся до святих Франсіска та Жасінти, дітей, що були свідками об’явлень Пресвятої Богородиці й які поховані у фатімській базилиці, що також були жертвами епідемії, окремо згадуючи Жасінту, яка зазнала самотності в лікарні в останні хвилини свого молоденького життя.

«Посвячуючись Твоєму Найсвятішому Серцю, Церква віддає себе під покров Непорочного Серця Марії, Яка об’явилась трьом дітям як захист і шлях, що веде до Твого Серця. Нехай же Пречиста Діва Марія, Богородиця Вервиці з Фатіми, здоров’я хворих і захист Твоїх учнів, зроджених біля Хреста Твоєї любові, захистить нас Своїм покровом», – цими словами кардинал Марту закінчив акт посвяти.

Крім Португалії, Іспанії та Польщі, до акту посвяти приєдналось ще понад 20 країн світу: Албанія, Болівія, Колумбія, Коста-Ріка, Куба, Гватемала, Індія, Кенія, Мексика, Молдова, Нікарагуа, Панама, Парагвай, Перу, Домініканська Республіка, Румунія, Словаччина Танзанія, Східний Тимор, Угорщина та Зімбабве.

1917 року Пресвята Богородиця 6 разів об’являлась в португальському селищі Фатіма, а перше посвячення Португалії Непорочному Серцю Марії відбулось 1931 року.