Фатіма: повний відпуст з нагоди ювілею об’явлень
  • Срд, 11/01/2017 - 11:00

Наприкінці листопада 2016 року розпочався ювілей 100‑річчя марійних об’явлень у Фатімі. Ті, хто відвідає в цьому ювілейному році славнозвісний португальський санктуарій, отримає повний відпуст.

Як було оголошено в обіжнику дієцезії Леїрія-Фатіма, Папа Франциск уділив відпуст, який можна буде отримати за кількох умов у санктуарії Матері Божої Розарію до 26 листопада 2017 р.

«Сакраментальна сповідь, Причастя і молитва в намірах Святішого Отця — такі умови, необхідні для отримання повного відпусту для паломників до Фатіми у цей ювілейний рік. Паломники також повинні побожно взяти участь в одній з молитов на честь Пресвятої Діви Марії в санктуарії, помолитися «Отче наш» і Символ віри, та звернутися до Матері Божої Фатімської», — повідомила португальська дієцезія.

Ті, хто не зможе приїхати в ювілейний рік до португальської святині, також зможуть отримати повний відпуст, відвідуючи образ Матері Божої Фатімської в церкві, каплиці або в іншому місці 13‑го дня кожного місяця в період із травня по жовтень 2017 року.

Дієцезія Леїрія-Фатіма оголосила про те, що повний відпуст також зможуть отримати літні, хворі або люди, які з «іншої серйозної причини» не зможуть відвідати місця, присвячені Матері Божій Фатімській, і які «шкодуватимуть за всі скоєні гріхи».

Головною подією ювілейного року в Фатімі буде візит Папи Франциска до цієї португальської місцевості. Він має відбутися 12‑13 травня ц.р.