Фатіма: відновлення душпастирської діяльності. У жовтні святкування річниці закінчення об’явлень
  • Птн, 29/05/2020 - 10:27

12 і 13 жовтня у санктуарії Матері Божої у Фатімі відбудеться святкування 103 річниці закінчення марійних об’явлень. Про це повідомив ректорат цього португальського місця культу. “після закінчення пандемії коронавірусу санктуарій відновить нормальну душпастирську діяльність і буде готовий приймати групи паломників, які цьогоріч прибудуть до Кова да Іріє, щоб подякувати за дар життя у Бозі”, – говорить речниця санктуарії Кармо Родейя.

Вона також повідомила, що міжнародне паломництво вервиці у жовтні, яке завершить цикл святкування об’явлень 1917 р., очолюватиме архиєпископ Панами Хосе Домінґо Улльоа.

Після закінчення часу обмежень, запроваджених через епідемію коронавірусу з 14 березня, санктуарій у Фатімі відкрили у вівторок 26 травня. Місцева влада передбачає, що перші божественні літургії відправлятимуться там у суботу 30 травня. Впродовж найближчих тижнів їх  служитимуть на головній площі санктуарію або всередині базиліки Пресвятої Трійці. Це місце – найбільша святиня Португалії.

Водночас оголошують, що умовою участі у богослужіннях у Фатімі буде носіння маски. Вхід на територію санктуарію для віруючих буде можливий після дезінфекції рук.