ФБР арештувало монаха, який заблокував вхід до абортивної «клініки»
  • Пон, 03/10/2022 - 21:12

О. Фіделіс Мосцінські є американською іконою боротьби за права ненароджених дітей. Безкомпромісного священника в наручниках відвезли до арешту після того, як ФБР звинуватило його у проведенні маніфестації поруч із «клінікою» «Planned Parenthood».

Минулої п’ятниці о. Мосцінські звільнили після 90 днів позбавлення волі за про-лайф діяльність біля абортативної клініки. Того ж дня біля його дверей з’явились представники ФБР, щоб знову арештувати.

Католицькому монахові закинули порушення закону про доступ до «репродуктивного здоров’я». Насправді ж йдеться про забезпечення безперешкодного функціонування місць, де проводять вбивства дітей в лоні матері.

Акція, яка стала приводом для арешту, відбулась 7 липня біля приміщення «Planned Parenthood» у Гемпстеді, штат Нью-Йорк у США. Францисканець тоді в рамках ініціативи «Рятівники червоної троянди» заблокував доступ до «клініки», розмістивши на брамі шість колодок і ланцюгів для ровера.

Наразі подробиць справи невідомо і немає офіційної заяви влади у Вашингтоні, яка провадить все гострішу політику супроти захисників життя.