Феміністична партія в Іспанії засудила ярмарок сурогатного материнства
  • Суб, 07/05/2016 - 01:17

Феміністична партія Іспанії подала скаргу до суду стосовно ярмарку сурогатного материнства, як складову незаконної практики в країні, що сприяє торгівлі людьми.

Surrofair буде проходити  7-8 травня в Мадриді. Ярмарок буде надавати інформацію про різні способи контракту з сурогатною матір'ю.

Подія, організована Babygest, провідним журналом з питань сурогатної вагітності, матиме різні презентації і інформацію щодо правових аспектів цієї практики, особливо в Росії, Греції та Україні, в яких вона є законною за певних умов.

Феміністична партія засудила ярмарок, який, на її думку, сприяє торгівлі людьми.

"Нужденне становище жінок, які вдаються до орендування матки за відповідну ціну, не відрізняється від сексуальної експлуатації" заявлено партією у цій скарзі. Марта Ногуеролес, професор Автономного університету Мадриду, погоджується, на її думку, "наймання сурогатної матері не дуже відрізняється від проституції, тому що "це торгівля людьми, вони продають дітей." Ногуеролес, яка пов"язана з феміністичною партією, стверджує, що ця практика "користується важким становищем жінок", щоб привести на світ дитину, від якої пізніше їм доведеться відмовитися. Вона також зазначила, що в Загальній декларації прав людини, "ні в одному з 30 пунктів не ідеться про право мати знайдених дітей" і заохочувала що, "якщо природою вам не дано, ви можете їх усиновити."

На даний час є близько 17 тисяч дітей в іспанських сиротинцях, тому що у них немає сім'ї.

Питання сурогатного материнства все частіше піддається критиці на тлі скарг про полювання на вразливих жінок. У минулому році Індія оголосила про бажання закінчити свою практику дозволів іноземцям укладати контракти на сурогатну вагітність.

Критика сурогатної індустрії включає в себе звинувачення в недостатній прозорості, так як бідні та неписьмені жінки, що беруть участь у цьому, часто не розуміють умов договору, який  вони підписують.

Інші ускладнення, що виникають в результаті сурогатності, включають примусові аборти і підвищений ризик для здоров'я дитини і сурогатної матері.