Філарет: УПЦ МП допомагає терористам на Донбасі, й не висловлюється проти своєї влади – влади Путіна
  • Втр, 05/08/2014 - 00:55

Московський патріархат надає допомогу терористам на Донбасі, з якими не має наміру вести переговори ні на які теми Київський патріархат.

Про це повідомив Глава Української православної церкви Київського Патріархату Філарет на брифінгу після Божественної літургії, яка пройшла 4 серпня в Свято-Видубицькому монастирі, - повідомляє Главком.

«Московський патріархат в цьому відношенні має пов’язані Москвою руки, й Московський патріархат не може висловлюватися проти своєї влади, тобто проти влади Путіна, і не може відверто говорити правду, як це може робити Київський патріархат... Окремі єпископи і священики фратрії їм допомагають, а в цілому МП стоїть осторонь. А на Донбасі навпаки – допомагають терористам і сепаратистам», – сказав Філарет.

Крім того він заявив, що переговори з терористами про заручників «сьогодні марні».

«Переговори сьогодні марні, бо не з ким вести переговори. Хіба можна вести переговори з терористами? З терористами ніхто ніколи не буде вести переговори... Тому ми проти переговорів», – заявив Філарет.

Крім цього патріарх підкреслив, що українці повинні вірити в перемогу у протистоянні з ворогом, оскільки Москва, виступає агресором у протистоянні на сході України.

«Не ми агресори, не ми напали на Москву і на Росію, а Росія свою зброю посилає в Україну, Росія захопила нашу частину – Крим, будучи гарантом недоторканності українській території... Але правда з нами, а раз правда з нами, то з нами Бог. А раз з нами Бог, то з нами і перемога», – зазначив патріарх Філарет.