Філіппіни: 2017 – рік парафій
  • Срд, 25/01/2017 - 14:33

«Рік парафій. Сопричастя спільноти», – таку тему обрала Єпископська Конференція Філіппін на 2017-ий душпастирський рік. «Рік парафій» входить у програму дев’ятирічного приготування Філіппінської Католицької Церкви до святкування 500-річчя Євангелізації, яке відзначатимуть 2021 року. Перша Свята Меса і перше Хрищення на Філіппінах відбулися в 1521 році.

У заяві, опублікованій на веб-порталі Єпископської Конференції Філіппін, її голова архиєпископ Сократес Віллеґас зазначив, що в 2017 році вони бажають зосередитися на парафії як сопричасті спільноти, що є центром та джерелом місіонерського учнівства й прагнення до відновленої євангелізації, та, згідно з Апостольським напоумленням «Evangelii Gaudium», «справжнім центром постійного місіонерства».

Так звану «дев’ятницю» приготування до святкування ювілею євангелізації Філіппінська Церква розпочала ще 2013 року, який Папа Венедикт XVI проголосив Роком віри. Власне, період між 2013 і 2014 роками був присвячений роздумам про формування цілісної віри й ролі мирян, як «активних євангелізаторів». 2015-ий рік був присвячений бідним, а в 2016-му філіппінські єпископи закликали вірних роздумувати про зв'язок між Євхаристією і сім'єю у контексті Міжнародного Євхаристійного конгресу, що проходив у філіппінському місті Себу наприкінці січня того ж року.

Дворіччя 2018-2019 Католицька Церква Філіппін приурочить священикам і молоді, а 2020-ий стане роком екуменічного та міжрелігійного діалогу, спрямованого на поширення цінностей миру та злагоди, насамперед, у регіонах конфлікту. Ювілейний 2021 рік Філіппінська Церква присвятить темі «missio ad gentes», тобто проповідування Христа тим, які ще Його не пізнали, спонукаючи кожного християнина стати місіонером.