Філіппінський єпископат закликав вірних молити Вервичку за успішні президентські вибори
  • Нед, 17/04/2016 - 12:14

Президент Філіппінської єпископської конференції Архиєпископ  Лінґайен-Дагупану Сократес Бонавентура Віллеґас, від імені усіх католицьких єпископів цієї острівної країни, закликав філіппінців молитися щодня Вервицю за успішність виборів президента країни, які мають відбутися 9 травня цього року. Про це повідомляє агенція «AsiaNews».

Молитва Вервиці уже відіграла важливу роль в історії Філіппін. «Революція Вервиці», яка розпочалась всенародною щоденною молитвою Вервиці у 1986 році скинула філіппінського диктатора Фарнандо Маркоса. 

Архиєпископ Віллеґас закликав вірних кожного дня молитися проти політичної корупції в країн та за здоровий вибір філіппінського народу: «Молітся усі Таїнства Вервиці – радісні, світлі, скорботні, славні. Моліться кожен день до 9 травня. Моліться сім’ями, в часі подороже, в офісах, на фабриках. Моліться за наші національні вибори».

Наприкінці свого звернення Архиєпископ пригадав вірним слова венеціанських сенаторів пілся христяинської перемоги над османським флотом у битві під Лепанто: «Це не була наша мужність, ні сила зброї, і вправність воєвод, це – Матір Божа від Вервички дарувала нам перемогу».