Філіппінський кардинал: Франциск завоював серця азіатів
  • Нед, 29/09/2013 - 00:13

Як на Церкву в Азії дивиться Папа Франциск? − На це питання в розмові з Ватиканським радіо відповів кардинал Луїс Антоніо Тагле, архиєпископ Маніли. Філіппінський єрарх переконаний, що місіонерська робота в Азії можлива тільки шляхом діалогу, і він повинен розвиватися від «місії до народів» (missio ad gentes) у напрямку  «місії серед народів» (missio inter gentes). Кардинал назвав три типи діалогу: діалог з бідними, діалог з традиційними і новими культурами і діалог з традиційними релігіями.

"Ми дуже раді, що у нас є Папа, який підтримує цей шлях діалогу. Це не легко − меншості вести діалог з великими релігіями в Азії, але це можливо", − сказав єрарх.

Католицька Церква в Азії дуже зраділа новині про призначення архиєпископа Пароліна Держсекретарем Його Святості Папи, повідомив кардинал Тагле. Новий найближчий співробітник Святішого Отця має досвід у веденні переговорів з Китайською Народною Республікою та багато допоміг Церкві в Азії, особливо що стосується відносин з В'єтнамом. Помісна Церква, на думку філіппінського єрарха − це Церква бідних, меншин і мігрантів.

Архиєпископ Маніли повідомив, що філіппінці дуже вітали обрання Франциска. "Люди прийняли Папу з любов'ю, бо він показує обличчя Церкви, яка дуже близька до азіатської культури", − сказав він. Те, що Понтифік підкреслює важливість міжлюдських відносин, для азіатів є вираженням духовності та близькості до Бога, сказав кардинал Тагле. Цим, за його словами, Папа Франциск завоював серця філіппінських і азіатських віруючих.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va