Фільм «Отець Кадило» продовжує медійний тиждень вшанування величних постатей України в ефірах телеканалів
  • Птн, 04/11/2016 - 14:36

У суботу, 5 листопада 2016 року, відбудеться показ на українському телебаченні документального фільму «Отець Кадило». Прем’єра – в ефірах телеканалів «Перший Західний» (о 13:10, 22:40, 02:00 год.), «Живе ТБ»

Документальний фільм «Отець Кадило», розповідає про життя і служіння греко-католицького священика Василя Шевчука. Протягом 1945-1948 років він був капеланом Перемиського куреня УПА на Закерзонні під псевдом «Кадило». У фільмі за допомогою художніх сцен, відтворено капеланське служіння о. Василя Шевчука, а також епізоди з його життя. У художніх зйомках взяли участь актори Першого українського театру для дітей та юнацтва, а також військові реконструктори з Товариства пошуку жертв війни «Пам’ять». Зйомки фільму «Отець Кадило» проходили на території України, Польщі, Словаччини і Канади. У фільмі вперше оприлюднено матеріали кримінальної справи о. Василя Шевчука «Кадила», які тривалий час були недоступними для громадськості. Прем’єрний показ стрічки відбувся 16 вересня 2012 року у м. Стрий на Львівщині, де народився майбутній капелан УПА.

Даний фільм був створений за спільним виробництвом БО «Українська кіно ініціатива» та рекламно-продюсерського центру «Стар-ТВ» і фінансової підтримки БФ «Добре серце». Продюсером фільму є Тарас Пастернак, автором сценарію і дослідження – Тарас Бабенчук.

Пригадаємо, що з благословення владики Ігоря, Архиєпископа і Митрополита Львівського УГКЦ і співпраці прес-служби Львівської архиєпархії з БО «Українська Кіно Ініціатива» триває у медійний тиждень вшанування пам’яті величних постатей України в ефірах телеканалів. Додамо, що 6 листопада в ефірі ТРК «Львів» буде повторний показ деяких із вище зазначених фільмів, про час їх трансляції можна дізнатися в анонсах телеканалу.