Філософ П'єр Мане: Франція стала агресивно антихристиянською
  • Срд, 05/02/2014 - 19:07

«Франція стала агресивно антихристиянською»,- вважає П'єр Мане, професор політичної філософії Вищої школи досліджень соціальних наук.

«Те, що ми називаємо секуляризмом, - юридичне формулювання, яке свідчить про перемогу однієї сторони і поразку іншої. Республіканська Франція підкорила католицьку Францію, і католицька Франція прийняла це. Сьогодні ми живемо в період після громадянської війни», - пояснив Мане.

«Французьке Просвітництво ненавиділо Бога, а батьки-засновники Америки відокремили Церкву від держави, щоб захистити першу від другої. У Франції відбувається навпаки», - вважає філософ.

Світські банери на фасадах всіх шкіл, курси з обов'язкового статевого виховання для дітей 6 років, запланована реформа календаря з метою введення світських днів замість католицьких свят, арешти борців проти одностатевих «шлюбів» за мовчазні протестні акції – Франція тремтить перед секуляризмом, вважає Мане.

«Соціалістичний уряд створив нову прогресивну ідеологію. Ідеологію, де демократія була повністю очищена від смислів і зводиться лише до прийняття індивідуальних прав. Ми втратили всяке уявлення про реальність. Це агресивна концепція рівності і свободи, ідея життя без зв'язку із суспільним благом. Є тільки індивідуальні права, бажання» , - пояснює філософ.

«Французький секуляризм вигнав Церкву з суспільного простору. Цей проект став успішним і був ініційований громадянами з новим моральним кодексом. І в цьому проекті Церква розглядається як ворог Республіки», - підсумовує Мане.

За матеріалами www.sedmitza.ru