«Фінальна битва між Богом і Сатаною буде за шлюб і сім'ю»
  • Втр, 17/01/2017 - 15:08

Сестра Люсія написала лист кардиналу Карло Кафарі, сказавши: «не бійтеся ... наша Мати вже розбила йому голову».

«Фінальна битва між Господом і царством Сатани буде за шлюб та сім'ю» - розповіла сестра Люсія дос Сантос, одна з трьох фатімських візіоністів, кардиналу Карло Кафарі кілька років тому, коли він працював у Інституті шлюбу і сім'ї імені Йоана Павла ІІ в Римі.

16 лютого 2008 року, кардинал Каффара, потім архієпископ Болоньї, відвідав Сан-Джованні-Ротондо, щоб відслужити Святу Месу на могилі святого Падре Піо. Після Меси кардинал дав інтерв'ю італійському каналу Tele Radio Padre Pio, яке було вперше опубліковано в березні 2008 року у журналі «Голос падре Піо».

В інтерв'ю кардинал Кафара розповідає про свою відданість падре Піо, та велике значення, яке має він та інші містики у сучасному світі.

Кардинал Кафара є засновником і президентом Папського інституту Йоана Павла II по вивченню шлюбу та сім'ї. Він був членом Верховного Трибуналу Апостольської сигнатури, членом Президентського комітету Папської ради у справах сім'ї та членом Папської академії захисту життя.

У 2006 році призначений кардиналом Папою Бенедиктом XVI. У 2015 році був серед 45 призначених Папою Франциском делегатів на Синоді, присвяченому сім'ї, який проходив у 2015 році.

Публікуємо інтерв'ю кардинала Карло Кафари.

- Ваше Високопреосвященство, нещодавно в «Корр'єре Делла Сера» Ви сказали, що Ви завжди мали велику прихильність до падре Піо. Розкажіть, будь ласка, чому.

- Я мав більшу прихильність до нього на самому початку мого священства, тому що у мене був досить унікальний досвід. Я був священиком протягом декількох місяців і брат-священик прийшов до мене. Він був набагато старший, і переживав серйозну кризу віри. Важко описати, для священика криза віри - це страшне діло! Я сказав йому: «Брате, я занадто молодий; я не відчуваю, що я можу нести такий тягар. Зайди до падре Піо». Він пішов, і поки розмовляв з падре Піо, мав відмінний містичний досвід, в якому він переживав, дуже сильно, милість Бога. Зараз він є одним з кращих священиків, яких я знаю. Ви маєте його. Все почалося з цього.

- Ви коли-небудь зустрічали падре Піо особисто?

- Ні, тому що я ніколи не мав мужність, щоб йти до нього, думаючи, що я буду марнувати його час! [...] Я вважаю, що падре Піо належить до тих великих містиків, які мають таку характеристику: найглибша участь у Христовому хресті, який вони звалюють на себе сьогодні під час великої трагедії людства – атеїзму. Падре Піо, свята Джемма Галгані, св. Тереза Бенедикта від Хреста, мати Тереза - всі мали багатий досвід, сидячи за столом з грішниками, жили своїм досвідом, переживаючи по різному страждання в Гефсиманії, засвідчуючи про любов Христа, який бере на себе страждання людини, який залишив батьківський дім і не хоче повертатися, навіть якщо Він знає в своєму серці, що Йому краще в батьківському домі, а не пасти свиней... людина сьогодні продовжує уявляти, що вона може жити так, ніби Бога не існує; і ми бачимо, що це викликає руйнування.

- Існує пророцтво сестри Люсії дос Сантос, Фатімської візіоністки, чий беатифікаційний процес розпочався 13 лютого [2008], в якій вона говорить про фінальну битву між Господом і царством Сатани. А полем битви буде сім'я. Життя і сім'я. Не всі знають, що ви отримали вказівку від Йоана Павла II щодо планування та створення папського Інституту шлюбу і сім'ї.

- Так. На початку цієї роботи, покладеної на мене, раба Божого, нині святоим Йоаном Павлом II, я написав сестрі Люсії через її єпископа, оскільки змоги говорити з нею напряму ні в кого не було. Однак я не чекав великої відповіді, оскільки я питав лише для молитовних намірів. Але протягом декількох днів я отримав дуже довгий лист з її підписом – зараз він в архівах Інституту. У ньому ми знаходимо напис: фінальна битва між Господом і царством Сатани буде за шлюб та сім'ю. Не бійся, додала вона, бо є Той, хто працює заради святості шлюбу і сім'ї. Але і завжди будуть ті, хто боротиметься проти, тому що це вирішальне питання. А потім вона запевнила, що «наша Мати вже розчавила його голову».

Звертаючись до Йоанна Павла II, ви також відчуваєте, що в цьому була суть, оскільки це зачіпає стовп творіння, правду відносин між чоловіком і жінкою, і між поколіннями. Якщо ви зруйнуєте стовпа весь будинок завалиться, і ми зараз це бачимо, тому що ми прийшли в цей час, і ми це знаємо. І я прийшов, коли я читав кращі біографії падре Піо, про те, що цей чоловік був настільки уважний до святості шлюбу і святості подружжя, навіть з виправданою жорстокістю, якщо в тому була необхідність.

Діана Монтана, кореспондент «Aleteia» в Римі, англійське видання.