Фінляндія: в'язниця за християнські погляди?
  • Чтв, 20/01/2022 - 13:26

В ім’я політкоректності у Фінляндії триває процес, який може залишити відбиток на майбутньому демократії та свободи слова. Йдеться про главу Християнсько-демократичної партії в цій країні та колишню міністра внутрішніх справ. Її звинувачують в образі гомосексуальної меншини, оскільки вона нагадала біблійну істину про те, що Бог “створив чоловіка і жінку”.

Пяйві Марії Кувая Рясянен 63 роки. Вона мама семи дітей і бабуся п’яти онуків, лікар і політик. З 1995 року вона є депутатом Християнсько-Демократичної Партії, яку зараз очолює. У 2011-2015 роках була міністром Внутрішніх Справ Фінляндії. У 2004 році написала книгу під назвою “Чоловіком і жінкою створив їх”, а 15 років потому через цю публікацію її звинуватили у тому, що вона сіє ненависть. Як жінка зізнається в інтерв'ю італійській пресі, процес, який зараз триває, може закінчитися для неї двома роками ув'язнення.

Рясянен стала мішенню після того, як відкрито розкритикувала Лютеранську Церкву в своїй країні за підтримку ідеології ЛГБТ і гей-параду в Гельсінкі. Її звинуватили в образі гомосексуальної меншини і згадали про книгу. Третє звинувачення в образі засноване на її заснованих на Біблії відповідях на телевізійному шоу «Що Ісус думав про гомосексуалістів?»

Судовий розгляд розпочнеться 24 січня. Міжнародна організація CitizenGo розпочала кампанію, скеровану до генпрокурора, в якій нагадує, що покарання громадян за християнські погляди було б дуже небезпечною практикою. Організація нагадує, що ув’язнення за християнські переконання вплине на майбутнє демократії та свободи слова, і не лише у Фінляндії.