Фліртування з громадською думкою – це спокуса, - кардинал Мюллер
  • Срд, 26/03/2014 - 12:17

«Навіть якщо б вони були кардиналами, можуть говорити тільки від свого імені», – так префект Конгрегації Доктрини Віри підсумував висловлювання окремих учасників дискусії про становище розлучених у Церкві.

Ніхто не повинен використовувати Папу в своїх цілях. Завдання Конгрегації Доктрини Віри є захист Святішого Отця від таких зловживань – сказав «Радіо Ватикану» префект конгрегації кардинал Герхард Мюллер. Він говорив про дискусії, що передують Синоду Єпископів про сім'ю і зводяться в основному до ситуації розлучених, що живуть у несакраментальних зв’язках.

Кардинал Мюллер заперечив, що між ним і Папою Франциском щодо цього відбувся конфлікт. Насправді, це наша конгрегація має захищати Папу від дезінтерпретацій. «Ми служимо Папі та Церкві, не використовуємо Папи у своїх цілях», – каже глава найбільш важливої римської конгрегації. Кардинал Мюллер також закликав добре відрізняти, яке значення мають різні голоси в передсинодальних дебатах.

«Я не беру участі в цих дебатах приватно, як богослов, але на підставі моєї установи. Конгрегація Доктрини Віри є єдиною римською конгрегацією, яка бере безпосередню участь у вчительському уряді Папи – сказав «Радіо Ватикану» кардинал Мюллер. – Натомість інші, які висловлюються на цю тему, навіть якщо вони були б кардиналами, можуть говорити тільки від свого імені, а їхні заяви не мають офіційного характеру».

Говорячи про передсинодальне анкетування, кардинал Мюллер визнав, що воно може допомогти в дискусії, але його не можна розглядати як догму. Ми завжди повинні пам'ятати слова Ісуса, – сказав префект Конгрегації Доктрини Віри. – Фліртування з громадською думкою – це спокуса, якій повинні вміти протистояти всі єпископи і священики.

За матеріалами: wiara.pl