Фонтан Треві змінив колір у пам'ять про християнських мучеників
  • Втр, 03/05/2016 - 12:33

Фонтан Треві, символ Рима, був підсвічений червоним кольором 29 квітня - щоби візуально представити пам'ять про тисячі сучасних християн, замучених за свою віру.

Захід був організований католицькою благодійною організацією "Церква в потребі", яка хотіла «привернути увагу до питання про драматичне антихристиянське переслідування".

Увечері на заході виступали чотири запрошених оратори, які поділились особистими історіями християн, убитих за свою віру. Після виступів фонтан зробився червоним, щоби представити кров християнських мучеників. Протягом всієї ночі образи християн, переслідуваних за їх віру, були спроектовані на фонтан. Серед фотографій були і чотири Місіонери Милосердя, вбиті в Адені, Ємен, на початку березня.

Папа Франциск часто повторює свою думку про те, що сьогодні "можливо навіть більше, ніж у перші дні" християнства, християн "переслідують, вбивають, виганяють, грабують тільки тому, що вони християни".

На екуменічних зборах Папа зазначив, що переслідування об'єднує християн всіх конфесій. Під час аудієнції, 29 лютого, з Патріархом Матіасом з Ефіопської Православної Церкви, Папа сказав: "Так само, як у ранній Церкві, пролиття крові мучеників - стало  насінням нових християн, так сьогодні - кров багатьох мучеників Церкви стала насінням християнської єдності".