Формаційна зустріч духовенства Луцького екзархату
  • Нед, 31/01/2016 - 09:57

26 січня 2016 року Координаційна рада з питань душпастирства у кризових ситуаціях Патріаршої Курії Української Греко-Католицької Церкви, в рамках курсів постійної формації духовенства, провела семінар для священиків Луцького екзархату на тему «Депресія. Посттравматичний стресовий розлад. Пережиття втрати. Допомога та супровід у кризі».

На заході були присутні священики Луцького екзархату на чолі з єпископом Владикою Йосафатом Говерою. Священики у своєму душпастирському служінні зустрічаються з категоріями осіб, які постраждали внаслідок воєнних дій на Сході Украйни і потребують духовної опіки, часто у поєднанні з кваліфікованою психологічною допомогою. Душпастирі ознайомилися з місцями надання безоплатної психологічної допомоги, кваліфікованої правової та медичної  допомоги на теренах Луцького екзархату. Захід проводив практичний психолог, психотерапевт Центру психічного здоров’я при Шпиталі імені Митрополита Андрея Шептицького, пан Володимир Станчишин.

На закінчення даного заходу адміністративним асистентом Координаційної ради з питань душпастирства у кризових ситуаціях, Іванною Гудь, були представлені напрямки діяльності для подальшої плідної співпраці.