Формаційнї конференції і соборчик духовенства Перемисько-Варшавської архиєпархії УГКЦ
  • Пон, 13/03/2017 - 08:40

Від 6 по 9 березня 2017 р. в Б’ялобжеґах (Польща) під керівництвом Високопреосвященного Архиєпископа і Митрополита Євгена (Поповича) відбулись чергові формаційні зустрічі та соборчик духовенства Перемисько-Варшавської архиєпархії УГКЦ.

Основні темами, які стали предметом вивчення, обговорення та дискусії були присвячені поняттю Східних Католицьких Церков та завдання, які є на них покладені; діяльності Конгрегації для Східних Церков та її місце в Римській курії; важким злочинам вчинених проти віри, моралі, звичаїв та святих Таїнств; розрішення з гріхів зарезервованих Апостольській Столиці та деяким канонічним аспектам святого Таїнства Подружжя.

Для виголошення вище перелічених тем були запрошені експерти із східного канонічного права, а саме Високопреосвященний Архиєпископ Кирил Васіль, Секретар Конгрегації для Східних Церков і о. д-р Андрій Танасійчук, заступник Голови канонічного відділу Патріаршої курії УГКЦ.

В рамках формацiйно-наукового характеру цих днів також відбувся соборчик духовентства під час якого було вислухано звіти про діяльність різних архиєпархіяльних комісій та доповнено пасторальний план на поточний рік Перемисько-Варшавської архиєпархії.

Кожний робочий день був також наповнений молитовним виміром під час яких духовенство спільно молилось та могли почути духовні науки.