Форум громадських організацій Львівщини просить владу посприяти пам’ятнику Андрею Шептицькому
  • Втр, 10/03/2015 - 02:22

Форум громадських організацій Львівщини надіслав у понеділок «Щоденному Львову» своє звернення Президенту, Голові Верховної Ради й Прем`єр-міністру, в якому просить терміново вжити заходів до керівництва міста щодо своєчасного виконання робіт зі спорудження у Львові пам’ятника найвизначнішій постаті української історії ХХ століття Митрополиту Андрею Шептицькому.

Форум громадських організацій Львівщини надіслав у понеділок «Щоденному Львову» звернення, в якому йдеться:

«Президенту України Петру Порошенку

Голові Верховної Ради України Володимиру Гройсману

Прем`єр-міністру України Арсенію Яценюку

У 2015 року наша країна і усе світове українство відзначає 150-ліття від дня народження Митрополита Андрея Шептицького. До цієї знаменної дати, серед багатьох інших святкових заходів має постати, згідно прийнятого  для реалізації проекту за результатами Всеукраїнського конкурсу, величний пам’ятник Митрополиту Андрею на відновленій історичній площі Святого Юра. Проект реалізується на основі:

Постанови Верховної Ради за №1330-VII від 17.06.2014 року «Про відзначення 150-річчя від дня народження Митрополита Української Греко-Католицької Церкви Андрея Шептицького.»

Постанови шістдесят п’ятої сесії Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архієпископства УГКЦ ,   14-15 листопада 2014 року Божого, Львів-Брюховичі , – п.6 «Підтримати проект відновлення площі Святого Юра у Львові  згідно з її первинним історичним виглядом та спорудження на ній пам’ятника Митрополиту Андрею Шептицькому авторства скульптора Андрія Коверка»;

Ухвала сесії Львівської міської ради від 18.09.2014р. №3818.

Рішення виконавчого комітету Львівської міської ради від 12.12.2014р. №932 «Про спорудження пам’ятника Митрополиту Андрею Шептицькому та відновлення площі Святого Юра у м. Львові. 

Ухвала сесії Львівської міської ради від 26.02.2015р. №5 «Про внесення змін до переліку об’єктів , видатки на які у 2015 р. будуть проводитися за рахунок коштів розвитку міського бюджету в м.Львові. Зокрема… «реконструкції (відновлення) площі Святого Юра зі спорудженням пам’ятника Митрополиту Андрею Шептицькому».

Відкритий лист громадськості Львівщини від 3 грудня 2014 р. до керівників міста та області.

Однак проводити підготовчі роботи до спорудження пам’ятника Митрополиту згідно плану перешкоджають окремі екстремістські особи під приводом збереження скверу навпроти Собору, (хоча насправді йдеться лише про його впорядкування). Серед них, на жаль, є окремі представники Львівської міської ради, НУ «Львівська Політехніка», які агітують необізнаних з проектом людей за припинення будь-яких робіт з  впорядкування території.

Міськвиконком Львова йде на поводу у цих деструктивних елементів й не забезпечує виконання вищезазначених рішень і волі громади. Оскільки місцева влада виявилася неспроможною встановити цей пам’ятник, то просимо Вас терміново вжити заходів до керівництва міста щодо своєчасного виконання робіт зі спорудження у Львові пам’ятника найвизначнішій постаті української історії ХХ століття Митрополиту Андрею Шептицькому.

Форум громадських організацій Львівщини

Конгрес української інтелігенції Львівщини; 

ЛКО Асоціації українських правників;

ЛОВ Всеукраїнського об`єднання ветеранів;

Крайове Братство ОУН-УПА;

ЛОО Сліки офіцерів України;

ЛОО Національної Спілки журналістів;

ЛВ Союзу Українок;

ЛМО Всеукраїнської Ліги українських жінок

Обласна Спілка політичних в`язнів України;

Ліга творчої інтелігенції Львівщини;

Асоціація видавців Львівщини;

Журнал «Універсум»;

Міський осередок товариства «Рідна школа»;

Лікарське товариство;

Суспільно-культурне товариство «Лемківщина»;

Товариство «Холмщина»;

Товариство «Тернопільщина»;

Суспільно-культурне товариство «Любачівщина»;

УЛТ «Львівська бесіда»;

Львівське обласне відділення НОК України;

ГО «Молодь за зміни»;

ГО «Вічна Україна»

ГО «Мистецький фонд імені Короля Данила».

Як інформував «ЩЛ», депутати Львівської міськради відвели земельну ділянку під пам'ятник Андрею Шептицькому.