Форум в Тернополі: Захист християнських цінностей та обговорення законопроєкту про одностатеві партнерства
  • Птн, 12/05/2023 - 11:47
У Тернополі 10 травня відбувся важливий захід − форум «За християнські цінності», де головною темою дискусії став законопроєкт №9103 «Про одностатеві партнерства». Учасники форуму висловили свою стурбованість щодо можливого впливу цього законопроєкту на традиційні цінності сім’ї в Україні.
 
За словами голови Тернопільської обласної ради, Михайла Головка, подання цього законопроєкту сприймається як агресивна спроба знищити концепцію сім’ї, як її розуміють в Україні. Він також зазначив, що учасники форуму рішуче налаштовані протистояти таким змінам.
 
«Ми − схвильовані, але налаштовані рішуче: створимо оргкомітет або робочу групу, до якої увійдуть представники громадськості, духовенства, релігійних організацій, спільно створимо рух за збереження традиційної сім’ї, який пошириться на всю Україну», − заявив голова Тернопільської обласної ради, Михайло Головко.
 
 
Спікери форуму, до яких входили духовенство, військовослужбовці, депутати, юристи та інші фахівці, активно відстоювали традиційні християнські цінності, зокрема ідею про сім’ю як союз між чоловіком і жінкою.
 
Протиєрей Сергій Росіцький, секретар єпархіальної канцелярії Тернопільської єпархії ПЦУ, наголосив на важливості збереження сім’ї в традиційному розумінні: «Вони мають здатність народжувати дітей», — він підкреслив.
 
Віталій Яцюк, старший пресвітер церков ХВЄ у Тернопільській області, звернувся до священних текстів, щоб підкреслити свою точку зору на це питання, цитуючи відповідні розділи з Біблії.