Франциск: багатство і турботи заглушають Слово Боже
  • Нед, 23/06/2013 - 12:53

Багатства і турботи про справи цього світу "заглушають Слово Боже", вважає папа Франциск. 22 червня свою проповідь під час ранкової Євхаристії Папа почав з роздумів над словами Христа: "Ніхто не може служити двом панам". Ісус, згідно зі  словами Папи, "мав ясний погляд на це" - багатства і турботи  перешкоджають росту Божого Слова, є терном, яке заглушає зерно. Франциск звернув увагу на те, що в притчах Христа про неможливість служити двом панам і про сіяча звертається особлива увага на час. У першій говориться: "Не журіться про завтрашній день", а в іншій: "посіяв, потім пройшов дощ і проросло". "Що відбувається з нами, що роблять багатства і турботи? Просто видаляють нас з часу ", - сказав Франциск і пояснив, що все наше життя побудоване на трьох стовпах: минуле, сьогодення та майбутнє. Минуле - це наше "обрання" Господом, майбутнє стосується необхідності слідувати за Його "обітницею", а сьогодення - це наша відповідь Богу - "заповіт" з Ним.

"Це три стовпи всієї історії Спасіння. Але, якщо наше серце входить в те, про що говорив Ісус, час зникає: зникає минуле, майбутнє і змішується нинішнє. Того, кого  захопило багатство, не цікавить ні минуле, ні майбутнє - він все має тут. Багатство - це ідол. Я не маю потреби в минулому, в обітниці, в обранні - в нічому ", - зауважив Папа.

Саме тому, за словами Святішого Отця, Ісус говорить про неможливість служити Царству Божому і багатству одночасно. Папа закликав просити Бога про милість не помилитися у виборі турбот і завжди пам'ятати про Отця, який нас вибрав і пообіцяв чудові речі. Він запросив слідувати за цією обітницею і приймати реальність такою, яка є.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va