Франциск: Бог сам обирає, як і коли прийти в наше життя
  • Суб, 29/06/2013 - 23:32

Господь просить нас бути терплячими і бездоганними, нагадав Папа Франциск. Він додав, що Бог завжди сам вибирає, яким чином увійти в наше життя, і чекає терпеливості з нашого боку, оскільки Його присутність не завжди для нас є очевидною.

Під час своєї проповіді 28 червня в каплиці Дому св. Марти Папа нагадав, що Господь повільно входив у життя Авраама. Останньому було вже 99 років, коли отримав обітницю сина. І навпаки, Ісус негайно входить у життя прокаженого, коли виконав його прохання про одужання. Франциск наголосив, що вибір належить Богові, завжди вибирає Він, як і коли увійти в наше життя. Бог не діє "протокольно", за раніше заявленою схемою, сказав Папа, але Він діє завжди і ця зустріч між нами і Ним відбудеться у будь-якому випадку.

Іноді довге очікування на втручання Бога породжує в нас скептицизм, зауважив Понтифік і навів приклад Сари, дружини Авраама, яка висміяла думку про можливість мати дітей у зрілому віці. Бог не тільки вимагає терпеливості від людини, але і сам має цю терпеливість, зазначив Святіший Отець, додавши, що Господь часто чекає нас, нашого рішення, нашого звернення. "Господь бере участь у нашому житті – це точно! – сказав Франциск. – Але багато разів ми Його не помічаємо. Це вимагає від нас терпеливості. І Господь, йдучи з нами, має також багато терпеливості щодо нас".

Тут Папа запросив задуматися над "таємницею Божої терпеливості" і нагадав про хрест у житті кожного християнина, який так часто хочеться відкинути. І зазвичай, коли ми піддаємося цій спокусі, це відбувається "за п'ять хвилин до звільнення", ось що, на думку Понтифіка, є найбільшим актом терпеливості з нашого боку. Ісусові також запропонували піти з хреста, Він не зробив цього, щоб дати приклад нам, щоб засвідчити, що є на хресті поруч з нами до кінця.

Франциск наголосив, що не треба пасивно чекати на прихід у наше життя Господа, це відбудеться тільки тоді, коли ми будемо йти Його шляхом.

За матеріалами: http://be.radiovaticana.va