Франциск: Церква підтримує розвиток справжньої науки
  • Птн, 18/09/2015 - 21:36

Наукове вивчення Всесвіту може дати загальну перспективу для діалогу між віруючими і невіруючими, зазначив Папа Франциск 18 вересня 2015 під час аудієнції для учасників симпозіуму, організованого Ватиканською астрономічною обсерваторією. Форум пройшов з нагоди 70-річчя цієї структури. Папа також призначив її нового керівника, яким став американський єзуїт Гай Джозеф Кансальманьйо, член Ватиканської астрономічної обсерваторії і директор існуючого при ній фонду.

Папа підкреслив, що Католицька Церква і її пастирі, підтримують розвиток "справжньої науки". Він нагадав слова Бенедикта XVI про те, що Церква "терміново потребує ченців, які присвячують своє життя перебуванню на межі між вірою і людськими знаннями, вірою і сучасною наукою".

У діалозі між віруючими і невіруючими наукове пізнання всесвіту допомагає досягненню кращого розуміння релігійного бачення створення, сказав Папа. Він також відзначив важливість науки в контексті міжрелігійного діалогу.

Папа високо відзначив ініціативи Ватиканської астрономічної обсерваторії на користь молодих дослідників з різних країн світу. Щороку ця структура проводить літні школи для молодих астрономів в Кастель-Гандольфо.

"Дуже важливо, що ви ділитеся даром вашого наукового пізнання про Всесвіт з людьми", - сказав Папа.

Франциск переконаний, що матеріальний Всесвіт, це щось більше за наукову проблему, яку необхідно вирішити. Він "є мовою любові Бога, Його незмірною любов'ю" до людей, зазначив понтифік.