Франциск: дивитися на життєві ситуації через призму Божого Слова
  • Суб, 08/06/2013 - 12:30

Вчитися від Діви Марії, як приймати і зберігати Слово Боже, закликав 8 червня Папа Франциск під час ранкової Євхаристії у Домі св. Марти. Разом зі Святішим Отцем у ній взяли участь співробітники католицької благодійної організації "Caritas Internationalis". У проповіді, присвяченій спомину Непорочного Серця Пресвятої Діви Марії, який відзначався в Церкві сьогодні, Святіший Отець нагадав, що Богородиця є прикладом "зберіганння" Божого Слова, оскільки дивилася на своє життя саме через його призму. "Зберігати Слово Боже: що означає це? Я приймаю слово, беру пляшку, закриваю його там і зберігаю? Ні. Зберігати Слово Боже означає, що наше серце стає відкритим на нього, як земля, яка відкривається, щоб прийняти зерно. Слово Боже − це зерно, яке треба сіяти. Ісус говорив нам, що трапляється з зерном: деякі зерна падають при дорозі, прилітають птахи і з'їдають їх. Це про слово незбережене, про серце,  нездатне приймати його", − зазначив Папа.

Папа нагадав  слова Ісуса про те, що однією з причин нездатності збереження Божого Слова є непостійність: коли наступають хвилювання − деякі забувають про нього. Також перешкодами можуть бути "терни",  в які воно надає, наприклад схильність до багатства  або вад. Таким чином "зберігати Боже Слово означає міркувати, що воно говорить нам поряд  з тим, що відбувається в нашому житті", − сказав Папа і додав, що саме так жила Марія −  "роздумувала і порівнювала". "Це велика духовна робота".

"Зберігання Слова Божого відбувається завдяки цій роботі: пошуку значення того чи іншого моменту, того, що мені хоче сказати Господь в цей момент, як зрозуміти цю ситуацію в порівнянні з Божим Словом. Читати життя через Боже Слово – саме  це означає дотримуватися", − зазначив Святіший Отець.

Папа закликав кожного поміркувати або запитати себе  про значення ситуацій, які Бог створює в моєму житті? Він підкреслив, що Слово Боже є "посланням, яке Бог направляє нам в будь-який момент".

За матеріалами http://be.radiovaticana.va