Франциск до капуцинів: не будьте колекціонерами образ
  • Птн, 11/10/2019 - 14:28

"Радість - це ваша сила", - наголосив Папа під час аудієнції для капуцинів з італійського регіону Марке. Зустріч відбулася у Ватикані 10 жовтня 2019 року. У ній взяли участь 73 монахи.

Під час аудієнції духовні послідовники св. Франциска мали можливість задати питання Святішому Отцеві, на які він відповідав з простотою і батьківськими настановами.

Папа закликав своїх гостей проповідувати Ісуса Христа власним життям, не думаючи про себе, даючи свідчення смирення і бідності. Важливо не забувати, що "диявол входить через кишені", через відсутність послідовності між способом життя і обіцянкою вбогості, яку складають монахи.

Франциск звернув увагу на руйнівні наслідки проникнення світськості в Церкву. Він нагадав, що Ісус молився, щоб Отець видалив Його не від світу, а саме від духу цього світу, який "знищує все і поширює брехню". З іншого боку, Папа нагадав про шкідливість клерикалізму, відчуття себе не пастирями, а князями.

Святіший Отець закликав францисканців не піддаватися "чернечому відчаю", пов'язаному з відчуттям себе нещасним. У таких випадках існує ризик перетворення монаха в "колекціонера образ", якому властиво постійне нарікання і почуття жертви. Франциск нагадав приклад св. Матері Терези з Калькутти, яка радила своїм соратникам уникати спокуси відчувати себе об'єктом несправедливості – інформує Vatican News.