Франциск і Павло VI – Папи радості
  • Пон, 01/04/2013 - 23:09

Про зв'язок між Папою Франциском і Павлом VI нагадує не тільки перстень нинішнього Понтифіка, зліпок якого зроблений в 1960-их роках.   Двох Пап пов'язує ідея про те, що віра є  джерелом щастя. На це звертає увагу італійський часопис "Famiglia Cristiana" (Християнська сім'я).

На сторінках видання згадуються слова Папи Франциска, сказані під час проповіді у Вербну неділю: "Не будьте сумними  чоловіками і жінками". У Великий четвер він звертався до священиків, відзначаючи, що "добрий  священик пізнається по тому, чим сповнений його народ". "Якщо наші люди сповнені єлеєм радості, це помітно: наприклад, коли виходять зі Служби Божої з обличчями тих, які  почули добру новину", – говорив Франциск.

Павло VI теж часто говорив про щастя. У  кожному його Великодньому посланні повторювалася думка про те, що "християнство не є легким, але  щасливим". Кожного Великодня він наголошував, що головне послання Воскресіння: "звіщення  радості". У творах 1968 року  він повторював: "Радість – це  насправді скарб християн". Своє останнє послання на Великдень 1978 року Павло VI назвав "Щастя Великодня"  і в ньому відзначав, що завдяки сильній вірі  можна відчути, чим по-справжньому є радість.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va