Франциск: існує потреба в кисні Євангелія
  • Пон, 14/10/2013 - 18:10

В даний час особливо потрібні переконливі свідки, які життям, а також словом зроблять видимим Євангеліє, пробудять захоплення Господом і красою Бога. Такої думки дотримується папа Франциск. На його думку, в нашу епоху, яка характеризується байдужістю до Бога, особливо важливо пробудити серце і розум сучасників на життя вірою.

"Віра - це дар Божий, але важливо, щоб ми, християни, демонстрували конкретний спосіб життя у ній, через любов, злагоду, радість, страждання, тому що це викликає питання, як і на початку існування Церкви: "Чому вони живуть так? Що їх підштовхує?", - Сказав Папа.

З такими словами Папа звернувся 14 жовтня 2013 до учасників пленарної асамблеї Папської ради з нової євангелізації, яких прийняв на аудієнції у Клементійській Залі Апостольського палацу Ватикану. У зустрічі взяли участь близько 50 осіб.

За словами Папи Франциска, необхідно продовжувати позбуватися «непотрібних і шкідливих речей, фальшивих марних, що обтяжують Церкву і шкодять її первісному вигляду".

"Є потреба в християнах, які покажуть людям милосердя Бога, його ніжність до кожного створіння (...) Тому нова євангелізація, (...) не може не користуватися мовою милосердя, яка в першу чергу складається з жестів та поведінки, а вже потім слів", - сказав Папа. За словами Франциска, кожен християнин повинен бути "Христофором", носієм Христа. Як говорили в давнину святі отці, всі повинні запитати себе - чи ті, кого ми зустрічаємо, відчувають в нашому житті тепло віри, бачать у наших обличчях радість зустрічі з Христом?

Францик підкреслив, що для Церкви важливо виходити на зустріч з іншими, особливо тими, хто втратив віру, має іншу, або думає інакше. "Існує потреба в кисні Євангелія, подисі Духа Воскреслого Христа, який знову запалить серця", - сказав Папа.

У плануванні нової євангелізації Понтифік закликав не губитися у вторинних і поверхневих речах, але "концентруватися на фундаментальній реальності, якою є зустріч з Христом, Його милосердям і любов'ю, а також любов до братів, якою Він полюбив нас".

"Ми можемо запитати себе: яким є душпастирство в наших єпархіях та парафіях? Чи робить воно видимим найголовніше? Чи наше  служіння не є часами фрагментарним, після якому кожен іде куди хоче?", - запитав Папа.

Понтифік підкреслив важливість катехизації, як моменту євангелізації. "Це цінне служіння для нової євангелізації, яке здійснюють катехити, і важливо, щоб батьки були першими катехитами, першими вчителями віри у власній родині, через свідчення і слово", - сказав Франциск.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va