Франциск: навчання Івана Павла II актуальне, як ніколи
  • Нед, 26/04/2015 - 14:49

25 квітня Папа Франциск прийняв на аудієнції у Ватикані членів Фонду Івана Павла II - об'єднання, яке вже протягом більше 30-ти років займається ініціативами освітнього, культурного, релігійного і благодійного характеру.

"Канонізація Папи Івана Павла II дала новий імпульс  вашій роботі, служінню Церкві та євангелізації. Зробила її, наскільки це було можливо, ще більш повсюдною, як повсюдною є та честь, якою він користується серед народу Божого. І ви робите цінний внесок, щоб духовна спадщина цього святого Понтифіка продовжувала приносити плоди на великому полі Церкви і підтримувати його шлях в історії", - сказав Франциск.
Святіший Отець подякував членам Фонду за ініціативи освітнього характеру на користь молоді. "Насправді, св. Іван Павло II завжди мав велику любов до молоді та особливу пастирську турботу про неї. А ви сприяєте тому, щоб його харизма і батьківство продовжували приносити плоди", - підкреслив Понтифік.

Папа нагадав, що Фонд  діє на користь священиків і мирян, допомагаючи їм відповідати на культурні та пастирські виклики сучасності. Він закликав черпати натхнення з великої спадщини соціального навчання, яку залишив Церкві св. Іван Павло II і яка сьогодні актуальна, як ніколи. "Досить подумати про одне з ключових слів цього навчання: "солідарність". Можливо хтось хоче, щоб воно було забуте, але насправді сьогодні воно зберігає всю свою пророчу силу", - сказав Святіший Отець.

Франциск закликав членів Фонду Івана Павла II жити солідарністю, постійно зміцнюючи її християнським братством, молитвою і послухом слову Божому.