Франциск не змінить вчення Церкви, – кардинал О'Меллі
  • Пон, 10/02/2014 - 18:25

Не чекайте, щоб Папа Франциск погодився на уділення таїнств розлученим, які живуть у нових зв’язках, чи фундаментальних змін у ставленні Церкви до контрацепції, гомосексуалізму чи аборту, – йдеться у коментарі для газети «The Boston Globe» кардинала Шона О'Меллі.

Єдиний кардинал із США, що належить до Ради Кардиналів, у якій є вісім кардиналів-радників Папи, дав інтерв'ю для відомого американського ватиканіста Джона Аллена.

«Церква повинна бути вірною Євангелії та вченню Христа», – сказав Архиєпископ Бостона. Він зазначив, що іноді це дуже важко, але Церква повинна бути вірною волі Христа, і вірити, що те, чого Господь вимагає від нас, є добрим для нас. Коли його запитали про можливість причастя для тих, хто вдруге одружився, американський кардинал сказав, що він не бачить причин, щоб змінити існуючі правила.

Кардинал О'Меллі, однак, не бачить жодних перешкод, щоб найближчим часом жінка очолила одну з важливих дикастерій Ватикану, наприклад, Конгрегацію у справах мирян. Він також переконаний, що можна узаконити визначення у церковних трибуналах недійсності шлюбу від самого початку.

За матеріалами: http://info.wiara.pl