Франциск підвищив значення Генерального секретаріату Синоду Єпископів
  • Срд, 09/04/2014 - 18:21

Папа Франциск закликав до активнішої участі єпархіальних єпископів в житті Вселенської Церкви і більш глибокого і точного практикування синодальної колегіальності. Про це Святіший Отець написав у листі, опублікованому 8 квітня 2014 р, до генерального секретаря Синоду Єпископів, кардинала Лоренцо Балдісері.

Папа підтвердив таким чином значення цієї ватиканської дикастерії як "цінної спадщини" II Ватиканського Собору. Він вважає, що сьогодні більш, ніж будь-коли, потрібне відродження тісного зв'язку між пастирями Церкви. Тільки таким чином церковна громада може краще реалізуватися і більш ефективно виконувати своє "безмежне завдання".

Лист Понтифіка був направлений у зв'язку з єпископською номінацією підсекретаря Генерального секретаріату Синоду Єпископів о. Фабіо Фабене. 55-річний священик був призначений на цю посаду два місяці тому. З єпископським призначенням, пояснив Папа, він хотів підняти значення асамблеї єпископів, так як зазвичай заступником генерального секретаря був священик. Також приєднанням Лоренцо Балдісері до Колегії кардиналів в лютому 2014 р. Франциск зміцнив значення цієї ватиканської дикастерії.

Наступний Синод Єпископів пройде в жовтні 2014 р. і буде присвячений душпастиртву сім'ї. Генеральний секретаріат займається підготовкою до асамблеї. Одним з її пунктів стали анкети, розіслані всім єпископським конференціям, для глобального дослідження на тему шлюбу і сім'ї.

За матеріалами: http://be.radiovaticana.va