Франциск: просіть і отримаєте в Бога прощення
  • Пон, 01/07/2013 - 16:06

Християнин повинен звертатися до Бога з відвагою, навіть з наполегливістю, як Авраам, який захищав Содом від зруйнування, сказав Папа Франциск 1 липня під час ранкової св. Літургії в каплиці Дому св. Марти.

У своїй проповіді Понтифік розважав над уривком з першої книги Царів. "Авраам відчував у собі силу, щоб поспілкуватися наодинці з Господом, і прагнув захистити це місто", − пояснив Папа і додав, що Авраам говорив з Господом з наполегливістю. Папа нагадав, що сам Ісус нам говорить, що ми повинні настирливо прохати, як, наприклад, вдова – суддю, або як той чоловік, який прийшов вночі й наполегливо стукав у двері друга. "Так нас вчить Ісус, який хвалить сиро-фінікійську жінку, яка наполегливо просить у Нього зцілення своєї дочки", − зазначив Папа. За словами Святішого Отця, наполегливість, навіть якщо вона надокучлива, "це молитва". "Вона стомлює, це правда, але це молитва, завдяки якій ми можемо отримати милість і прощення у Бога".

"Переконати Господа через чесноти притаманні Йому самому! Це чудово! Прохання Авраама зворушують серце Бога, й Ісус вчить нас тому ж.

Наш Небесний Батько знає наші справи, Отець посилає дощ і на праведних і на грішників, також і сонце –  на праведних і грішників. (...) Просити –  значить вести перемовини з Господом, навіть із загрозою опинитися в невигідному становищі перед Ним. Прохати − це славити Господа за його благодійність і говорити Йому, щоб ці добрі речі послав нам. Він дуже милостивий, дуже добрий, тому допоможе нам", − сказав Святіший Отець.

На закінчення Папа закликав віруючих, щоб сьогодні взяли в руки Біблію і уважно поставилися до 102 Псалму, який читається під час сьогоднішньої св. Літургії.

За матеріалами: http://be.radiovaticana.va