Франциск: сьогодні людина перебуває в надзвичайно небезпечному становищі
  • Нед, 18/08/2013 - 14:59

"Влада боїться людей, які знаходяться в діалозі з Богом, тому що це їх робить вільними і не піддатними на асиміляцію", - йдеться в посланні, яке папа Франциск направив 18 серпня до учасників "Зустрічі за мир між народами".

Форум вже в 34-й раз проходить в італійському Ріміні. Його організатором є католицький рух "Спілкування і звільнення", а цьогорічна тема: "Людина: надзвичайний стан". Продовжиться захід з 18 по 24 серпня.

У посланні, яке Папа скерував за підписом кардинала Держсекретаря Тарчізіо Бертоне, зазначається, що для Церкви, людина завжди є шляхом. "Ця правда залишається актуальною і в наш час, в який Церква, у все більш глобалізованому і віртуальному світі, у все більш секулярному і позбавленому сильних опор суспільстві, покликана розкрити свою місію, через концентрацію на найважливішому і шукаючи нових шляхів для євангелізації" , - написав Папа.

За словами Папи, людина, це "шлях Церкви", бо цим шляхом пройшов сам Ісус. "Від самого світанку людства, після первородного гріха, Бог шукав людину" і цей пошук досяг свого найвищого вираження у втіленні Христа. Тому, якщо не вдивлятися в Ісуса і не розважати над Його таємницею, не можна зрозуміти правду про людину.

За словами Франциска, крім Бога, в пошуку людини, певним чином, зацікавлений цей світ: економічні, політичні, медійні влади "часто прагнуть маніпулювати масами, нав’язувати їм бажання, і знищують найцінніше з того, що вони мають: відносини з Богом". Ось чому людина перебуває в надзвичайно небезпечному становищі.

"Яку велику відповідальність ми маємо!", - Написав Папа закликаючи повернути сучасній людині її найвищу гідність, сакральність її особистості і відносини з Богом. "Підемо на зустріч з усіма, не чекаючи поки інші почнуть шукати їх! Будемо схожими на нашого Божественного Вчителя, який залишив своє небо, щоб стати людиною і бути близько до кожного. Не тільки в церкві і парафії, але в усі осередки принесемо аромат любові Христа ", - закликав Папа.

Франциск нагадав, що завданням Церкви і таким чином кожного християнина, є служіння людині, йдучи і шукаючи її в самих прихованих соціальних і духовних "мандрах".

"Існує духовна бідність, яка захопила сучасну людину. Ми бідні любов'ю, маємо спрагу правди і справедливості (...) Але найбільшою бідністю є відсутність Христа, і якщо не несемо Христа людям, робимо мало для них ", - написав Папа.

За матеріалами: http://be.radiovaticana.va