Франциск закликав бути антенами, налаштованими на Слово Боже
  • Суб, 05/10/2013 - 20:12

Необхідно слухати Ісуса і бути антенами, налаштованими на Слово Боже, щоб приймати і передавати його. З такими словами Папа звернувся до представників єпархіального синоду Ассізі: духовенства, монашества і членів пастирських рад. Він зустрівся з ними в катедральному соборі св. Руфіна 4 жовтня 2013р.

За словами  Святішого Отця, для Церкви важливо перебувати в постійному слуханні Слова Божого, бо воно "зміцнює віру, насичує її та відроджує". "І це Слово торкає серце, навертає його до Бога і до Його логіки, такої відмінної від нашої; це Слово постійно оновлює наші спільноти", − сказав Папа. Він додав, що слухання Слова Божого важливе для священиків та батьків. "Я думаю про катехитів, про всіх вихователів: якщо їх серця не розігріті Словом, як можуть вони розігріти серця інших, дітей, молоді, дорослих?", − запитав Понтифік.

Франциск розповів, що коли думає про християн і Церкву, йому приходить в голову слово "крокувати". За словами Святішого Отця, воно особливо влучно звучить у контексті зустрічі з представниками єпархіального синоду, адже саме слово "синод" означає "йти разом". Папа нагадав про важливість спільного крокування, співробітництва, взаємної допомоги, спокутування, визнання власних помилок, але також прийняття прощення інших. "Як це важливо!", − сказав Папа.

Святіший Отець також зазначив, що важливим для єпархіальної громади є місіонерський аспект: оголошувати аж до периферій, якими є не тільки найбільш далекі куточки єпархії, але також люди, які перебувають в її "центрі", але духовно дуже далекі. "Не бійтеся вийти і йти назустріч цим особам, цим ситуаціям", − закликав він.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va